Barbecue Recepten

Vlees, Vis en Vegetarische Recepten voor de Barbecue

Biefstuk met pesto
Auteur: 
Recept Type: Diner
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 4
 
Biefstuk met Pesto Apart biefstuk recept van de barbecue met zelfgemaakte pesto. Let bij biefstuk op dat de barbecue niet te hoog staat omdat het vlees anders snel droog wordt.
Ingredients
  • 400 gram biefstuk
  • 2 potjes rucola (kruidensla)
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zeezout
  • (versgemalen) peper
  • 10 sjalotjes
  • 1 bol knoflook
Instructions
  1. Was en verwijder de harde steeltjes van de rucola.
  2. Maak de bosuitjes schoon.
  3. Pureer de bosui met de rucola en voeg de balsamico-azijn toe.
  4. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Maak kleine inkepingen in de biefstuk en bestrijk het vlees met de pesto. Laat het ca. 30 minuten buiten de koelkast marineren.
  6. Pel intussen de sjalotjes.
  7. Maak de knoflookteentjes iets los van de bol.
  8. Leg de knoflook en de sjalotjes op 2 stukken aluminiumfolie, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zeezout. Vouw het aluminiumfolie dicht.
  9. Leg de pakketjes ca. 20 minuten en de biefstuk ca. 8 minuten op de barbecue. Serveer de gepofte sjalotjes en knoflook bij de biefstuk.
Notes
Extra nodig: keukenmachine/staafmixer en aluminiumfolie.
Nutrition Information
Portiegrootte: 4
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Biefstuk met pesto, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Zoektermen

  • biefstuk barbecue

Gerelateerde recepten:

  • Geen gerelateerde berichten

Reageer Ook!

Uw e-mail adres is voor andere bezoekers onzichtbaar

Waardeer dit Recept: