Barbecue Recepten

Vlees, Vis en Vegetarische Recepten voor de Barbecue

Paprikasaus

Paprikasaus
Auteur: 
Recept Type: Saus
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 6
 
Recept voor een lekkere paprikasaus. Ook erg lekker als vooraf saus voor het dippen van stokbrood
Ingredients
  • 60 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel tomaten puree
  • Zout
  • Vers gemalen peper
  • 1 blaadje laurier
  • 1 mespuntje tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram gesneden wortel
  • 50 gram gesneden ui
  • 30 gram gesneden prei
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 50 ml room
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 fijn gesneden rode paprika
Instructions
  1. Maak een roux van de boter, bloem, tomaten puree, paprika poeder, prei, wortel, laurier, tijm, knoflook
  2. Roer de roux glad met een runderbouillon
  3. Laat hem een half uurtje trekken op laag vuur samen met de rode paprika.
Notes
Roux is een mengsel van verhit vet en bloem, dat als basis dient voor sauzen en verschillende soorten soepen
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Paprikasaus, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Gerelateerde recepten:

  • Geen gerelateerde berichten

Reageer Ook!

Uw e-mail adres is voor andere bezoekers onzichtbaar

Waardeer dit Recept: