Barbecue Recepten

Vlees, Vis en Vegetarische Recepten voor de Barbecue

Varkens sate

Varkens sate
Auteur: 
Recept Type: Main
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 4
 
Zelfgemaakte Sate stokjes voor op de barbecue. Maak ook zelf de saus met dit satesaus recept
Ingredients
  • 500 gram varkenslappen of fricandeau
  • Een flinke scheut ketjap
  • Een flinke scheut gember siroop
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel djahe
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Zout
Instructions
  1. Snijd het vlees in kleine blokjes en doe dit in een (rvs) bak.
  2. Alle kruiden er bij en laat dit minimaal 2 à 3 uur marineren.
  3. Rijg nu het vlees aan de stokken.
  4. Vervolgens lekker gaar bakken op de barbecue.
Notes
Laat de satestokjes minimaal 15 minuten weken in koud water. Hierdoor voorkom je dat de stokjes (snel) verbranden op de barbecue
Nutrition Information
Portiegrootte: 6
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (11 votes cast)
Varkens sate, 4.1 out of 5 based on 11 ratings

Zoektermen

  • varkenssate
  • varkenssate marinade
  • varkenssate maken
  • marinade varkenssate
  • welk vlees voor sate
  • marinade voor varkenssate
  • varkens sate marinade
  • welk varkensvlees voor sate
  • satestokjes maken
  • varkens sate

Gerelateerde recepten:

One Response to Varkens sate

Reageer Ook!

Uw e-mail adres is voor andere bezoekers onzichtbaar

Waardeer dit Recept: